S blogerkou v kuchyni: Hrnkové muffiny s čokoládou a ovocem

by - 12.3.15

Krásný čtvrtek moji milí,

dnes mám pro vás po delší době opět pečící video ze série "S blogerkou v kuchni". A vrhneme se na jednoduché muffiny z běžných doma dostupných surovin bez vážení, po kterých se jen zapráší!

Video z pečení muffinů najdete jako vždy na mém Youtube kanále :) Nechce se mi tu bohužel zobrazit náhled, pro spuštění videa klikněte TADY. Děkuji za pochopení.

Na přibližně 15 ks muffinů budete potřebovat:

2 vanilkové cukry
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku cukru (i méně)
1 hrnek mléka
1 vanilkový pudink
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vejce
čokoládu, ovoce anebo další ingredience dle chuti


Nejprve smíchejte "mokré" suroviny, tedy mléko, olej a vejce v robotu a potom do této směsi přidejte zbytek sypkých surovin, včetně čokolády. Důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.

Pokud plánujete dát do muffinů i ovoce, přidejte ho až na konec do hotového těsta a jen ručně lehce promíchejte. Předejdete tak tomu, že z ovoce budete mít marmeládu :) 


Těsto plňte do papírových košíčků nebo silikonových formiček (záleží na vás). Nedávejte košíčky úplně plné, protože vzhledem ke kypřícímu prášku muffinky povyskočí a nakynou, tak ať je nemusíte nahánět po celé troubě :)

Pečeme na 180° cca 20 minut v případě horkovzdušné trouby. Já pekla klasicky, bez horkovzduchu a vyšlo mě to na cca 35 minut. To, že jsou muffiny upečené i vevnitř vyzkoušejte na špejli.


Muffiny můžete různě zdobit, jsou oblíbenými sladkostmi na oslavy a různé párty a pokud je navíc doladíte stylovou vlaječkou na párátku z washi pásky, máte i skvěle vypadající kousek!


Přeji dobrou chuť a pokud se rozhodnete muffiny upéct, nezapomeňte poslat fotku! :) 

You May Also Like

23 komentářů

  1. Jeee vypadají skvěle, ale já nemám tu pevnou formu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, ten plech jsem kupovala v Kauflandu za stovku, dají se sehnat ale v každých domácích potřebách a občas mívají nějaké takové věci i v Lidlu, Penny atd :)

      Vymazat
    2. Ja si tento tyden koupila v lidlu formu na dort a měli tam i na ty muffiny. Na dort me vyšla na 129k tak ty muffiny asi stejne.

      Vymazat
  2. vyzeraju výborne. Muffinky ja možem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, snad na všechny způsoby :)

      Vymazat
  3. Ty vypadají suprově :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, ty by se mi mohly objevit ráno k snídani :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych je měla ráda na stole lusknutím prstu :D

      Vymazat
  5. formu mám, ale nechutnají mi muffiny :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadají luxusně. :) Jen mě zarazil ten curk. Říkáš vanilkový,ale používáš vanilinový a ten neviděl vanilku ani z rychlíku. Je to vlastně předražený obyčejný cukr Předpokládám tedy že jsi to nevěděla. Doporučuju zkouknou tohle video: https://www.stream.cz/adost/10001802-vanilkove-a-vanilinove-cukry . Možná by to byl i dobrý tip na článek. Včetně toho,jak si snadno vyrobit vanilkový cukr doma, já ho vyzkoušela a bylo to super :) Nejspíše o tom neví ještě hodně lidí a bylo by dobré, aby se to dozvěděli a ty máš čtenářů dost ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Tak jsem je dnes zkusila. S novými formičkami z Lidlu a ovocem od tamtéž. :-) Recept vskutku parádní, takové čepice moje mufiny dlouho neměly. :-)
      PS: Doufám že Tě můj předchozí komentář neurazil, když na něj nijak nereaguješ. Rozhodně ho, prosím, neber jako rýpnutí, byl to jen takový postřeh.. ;) Čtu tvůj blog už docela dlouho, komentuju zřídka, ale tohle mi nedalo..

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že se muffiny povedly :) U nás je tento cukr veden v patrnosti jako vanilkový, takže nic dalšího neřeším a pro příště si dám pozor na to, co říkám ;)

      Vymazat
    4. Já jsem ho právě taky dlouho používala, dokud jsem se nedozvěděla,že se dělá z uhelného dehtu. A ve výsledku se vlastnosti vůbec neliší od obyč. cukru až na to,že vyjde na kilo až 37x dráž! :-O Byla jsem z toho úplně paf. Jíme v naší zemi spoustu hnusů, o kterých ani nevíme. :(

      Vymazat
  7. Vypadají nádherně, asi zkusím o víkendu :)
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ty jsou jak z pekárny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za poklonu! :) Mají stále ještě své mouchy :)

      Vymazat
  9. Muffiny dělám ze stejného hrnkového receptu, jednoduché a tak dobré :-) Ještě jsem ale nezkoušela variantu s ovocem, musí to být mňamka. Díky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadají opravdu skvěle.... :)

    PS: Netušila jsem, že existuje vanilinový cukr, tak jsem se hned šla juknout do špajzu, jakej že to používáme... :D tak jsem zjistila, že doma vždy máme opravdu vanilkový...:D člověk se vždy dozví něco nového jak z článku, tak z komentářů :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vanilkový, vanilinový, hlavně, že se výrobek z toho dá jíst :D

      Vymazat
  11. Muffuny vypadají parádně!:) Určitě vyzkouším.:)

    http://trastyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud mne chcete kontaktovat i jinak, zkuste blueberrypink@seznam.cz. Díky a přeji pěkný zbytek dne! :)

Čtenáři