Vdolečky ze Švédska

by - 17.9.13

Máte rádi severské speciality nebo si prostě jen rádi pochutnáte na dobrotách? Co zkusit vdolečky se skořicí?



Rozehřejeme:
10 dkg hery
4 dcl mléka

Rozpustíme:
10 dkg krystalu
5 dkg droždí

Vychladlé mléko s herou smícháme s cukrem a kvasnicemi, přisypeme 60 dkg hladké mouky a 1/2 lžičky soli. Uhněteme těsto, které necháme 10 minut odpočnout.

Těsto si rozdělíme na menší díly, aby se nám s ním lépe pracovalo a vyválíme placku a potřeme ji náplní, kterou utřeme z:
5 dkg hery
3 lžíce cukru
2 lžičky skořice

Vyválenou a potřenou placku přeložíme na polovinu, nakrájíme na proužky cca 1,5 cm silné a zamotáme do vdolku.


Dáme na plech na pečící papír, 3/4 hodiny necháme kynout na plechu, než dáme do trouby, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme perlovým cukrem. Mám ho dovezený ze Švédska, mívali ho v Ikea, ale myslím, že se dá sehnat i v Kauflandu. Je to nasekaný cukr, který se ani při vysokém stupni pečení nerozteče.


Pečeme při cca 250° 8-9 minut.





Dobrou chuť přeje Veruš!


You May Also Like

4 komentářů

Čtenáři