Medovníkové řezy

by - 9.8.13

Po delší době přináším další recept. Tentokrát se jedná o řezy, které mám v kuchařce zapsané jako slavnostní. Příznačnější název ale je medovníkové řezy s polevou. Tak hurá na ně!

Na těsto potřebujeme:

3 lžíce medu
10 dkg másla
16 dkg cukru moučky (dávám většinou méně, 13-15, podle toho, jak naberu)
2 celá vejce
1 lžička sody
2 lžíce mléka
50 dkg hladké mouky
  • med, máslo a cukr dáme do kastrolku a na mírném ohni rozpustíme
  • do vlažné směsi (ne do horké!) vmícháme celá vejce, sodu a mléko
  • na vál si prosijeme mouku a pomocí směsi vypracujeme těsto
  • hotové těsto rozdělíme na tři stejné díly
  • vyválíme tenké placky a dáme na plech na pečící papír péct do zlata

Zatímco se nám placky pečou, připravíme si krém z těchto surovin:

1/2 l mléka
4 lžíce solamylu
2 žloutky
1 vanilkový cukr
25 dkg másla
18 dkg cukru moučky (opět dávám méně)
  • upečenou a vychladlou placku potřeme lehce rumem a naneseme polovinu krému, který rozetřeme
  • přiklopíme druhou plackou a postup opakujeme (rum + krém) 
  • přiklopíme třetí, poslední plackou a tu potřeme rumem a marmeládou ( rybízová, jahodová, malinová)
  • na marmeládu rozetřeme polevu připravenou z následujícího:
30 dkg moučky
2 lžíce vroucího mléka
2 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
Pak už jen dáme ztuhnout do lednice a čekáme, až budeme moct tu lahůdku nakrojit :) 



You May Also Like

6 komentářů

  1. Vypadá to kráááásně! :) akorát toho medu tam ve výsledku vlastně moc není.. zkoušela jsi to i s větším množstvím? (například jako náhradu části cukru? :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoušela, ale určitě by to šlo :) Dávám vždy všude méně cukru, než je v receptu, nemám ráda přeslazená jídla.. :)

      Vymazat
  2. To vypada uzasne,hned bych si dala. Vyzkousim:)

    OdpovědětVymazat
  3. ja mam medovnikove rezy neuveritelne rada hoci aj bez polevy. U nas je to vsak akoby vianocny kolacik :)

    Inak ak hladas super zehlicku, ktora vlasy vyrovna aj zvlni tip tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/bianca-ma-novu-hracku-philips-hp834500.html

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá fantasticky :) Miluju samotný medovník, ale řezy jsem ještě neochutnala. Asi vyskouším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Recept zapsán, myslím, že a blížící se oslavu bude víc než ideální, nádhera, snad se povede! =) Mňam..=)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud mne chcete kontaktovat i jinak, zkuste blueberrypink@seznam.cz. Díky a přeji pěkný zbytek dne! :)

Čtenáři