Medovníkové řezy

by - 9.8.13

Po delší době přináším další recept. Tentokrát se jedná o řezy, které mám v kuchařce zapsané jako slavnostní. Příznačnější název ale je medovníkové řezy s polevou. Tak hurá na ně!

Na těsto potřebujeme:

3 lžíce medu
10 dkg másla
16 dkg cukru moučky (dávám většinou méně, 13-15, podle toho, jak naberu)
2 celá vejce
1 lžička sody
2 lžíce mléka
50 dkg hladké mouky
  • med, máslo a cukr dáme do kastrolku a na mírném ohni rozpustíme
  • do vlažné směsi (ne do horké!) vmícháme celá vejce, sodu a mléko
  • na vál si prosijeme mouku a pomocí směsi vypracujeme těsto
  • hotové těsto rozdělíme na tři stejné díly
  • vyválíme tenké placky a dáme na plech na pečící papír péct do zlata

Zatímco se nám placky pečou, připravíme si krém z těchto surovin:

1/2 l mléka
4 lžíce solamylu
2 žloutky
1 vanilkový cukr
25 dkg másla
18 dkg cukru moučky (opět dávám méně)
  • upečenou a vychladlou placku potřeme lehce rumem a naneseme polovinu krému, který rozetřeme
  • přiklopíme druhou plackou a postup opakujeme (rum + krém) 
  • přiklopíme třetí, poslední plackou a tu potřeme rumem a marmeládou ( rybízová, jahodová, malinová)
  • na marmeládu rozetřeme polevu připravenou z následujícího:
30 dkg moučky
2 lžíce vroucího mléka
2 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
Pak už jen dáme ztuhnout do lednice a čekáme, až budeme moct tu lahůdku nakrojit :) 



You May Also Like

6 komentářů

Čtenáři