Broskvová sezona

Už jsem psala o tom, jak moc ráda mám meloun a kanadské borůvky. Do mého nej ovoce patří i broskve! 
Letos je zase úrodný rok, u přítele jich máme metráky a nestíháme je jíst, takže jich větší část půjde do sudu na kořalku.

Oblíbili jsme si ale rychlou a jednoduchou buchtu, na kterou můžete dát jakékoli ovoce. 



Na buchtu budete potřebovat:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučky
1 hrnek mléka
1 prdopeč
4 lžíce oleje
2 vejce
špetka soli


Suroviny ve velké míse smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a navrch zasypeme drobenkou, kterou si připravíme z hrubé mouky, másla a moučkového cukru.


Pečeme cca 30 minut asi na 200 stupňů, dokud těsto na špejli nelepí.



Buchta je velice jedlá, obvykle do druhého dne zbyde jen pár kousků z velkého plechu. Dělám ji se švestkama, borůvkama i jahodama.

Dobrou chuť přeje

CONVERSATION

5 komentářů:

Back
to top