Víkendové pečení

by - 7.6.13

Přemýšlíte, co upéct na víkend?Zkuste jednoduchý recept na opravdu výborné rohlíčky, po kterých se jen zapráší! 


Budete potřebovat:
½ kg hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 šlehačku nebo smetanu ke šlehání
1 heru
špetku soli

a něco, čím rohlíčky naplníte – tvaroh, mák, povidla, ořechy…

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na osm stejných dílů. Z každého dílu vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme rádýlkem na osm částí (jako, když krájíte dort). Na každý dílek (na tu širší část), dáte náplň a zarolujete od širší části až ke špičce.

Rohlíčky pečte na pečícím papíře, v předehřáté troubě cca na 180°C asi půl hodinky. Čas je orientační a záleží na tom, jak výkonnou troubu máte. Že jsou rohlíčky upečené poznáte podle toho, že se zbarví do růžova. 

Teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a jíme vychladlé. Nežerte to hned, spálíte si jazyk o tvaroh a dopadnete jako já! :)

P.S. Marmeládu jako náplň moc nedoporučuji, z rohlíčků ráda vytéká. Nejčastěji je děláme s tvarohem. 




Dobrou chuť! 

You May Also Like

10 komentářů

Čtenáři